Keuzelijsten in dialoogvensters bewerken

In dialoogvensters met lange lijsten informatie (zoals het dialoogvenster ‘Organisatie) zijn (sommige van) de volgende functies aanwezig om de lijsten te bewerken:

Taak

Handeling

De sorteersleutel wijzigen

Klik op de titel van de kolom volgens welke je de lijst wilt sorteren. Een pijl rechts van de kolomtitel geeft aan dat dit de sorteersleutel is.

De sorteervolgorde omkeren

Klik op de titel van een kolom met sorteersleutel. De sorteerpijl in de titelbalk geeft aan of de volgorde aflopend of oplopend is.

De volgorde van rijen in een lijst wijzigen

Klik in de #-kolom van een rij en houd de muisknop ingedrukt om het item omhoog of omlaag in de lijst te slepen.

Een kolom verbreden of versmallen

Klik op de verticale lijn aan de rechterkant van een kolomtitel en sleep de lijn naar links of rechts.

Een veld met de muis bewerken

Plaats de cursor boven een bewerkbaar veld; klik op het icoon (een potlood of neerwaartse pijl) dat verschijnt om het veld te bewerken. Als het veld dat je wilt bewerken reeds geselecteerd is, klik je nog één keer om het te bewerken.

Een veld met het toetsenbord bewerken

Gebruik de pijltoetsen om door de bewerkbare velden in de lijst te bladeren. Druk op de F2-toets (Windows) of de spatiebalk (Mac) om het geselecteerde veld te bewerken.

Meerdere rijen in groep selecteren

Klik op de eerste rij en klik vervolgens met de shift-toets ingedrukt op de laatste rij van de groep.

Meerdere rijen afzonderlijk selecteren

Klik op de eerste rij en klik vervolgens met de control-toets (Windows) of de command-toets (Mac) ingedrukt op elke bijkomende rij voor selectie.

Een rij in de lijst bewerken

Dubbelklik op de gewenste rij.

Een contextmenu openen

Klik rechts op de gewenste rij.

In lijsten met de kolom Zichtbaarheid: dezelfde zichtbaarheid instellen voor alle rijen in de lijst

Klik met de alt-toets (Windows) of met de option-toets (Mac) op de gewenste instelling.

De lijst van klassen in hiërarchische volgorde weergeven

Zie om klassen hiërarchisch weer te geven in pop-upmenu’s op het Infopalet, in de Weergavebalk en in andere dialoogvensters.

Zie om de hiërarchische weergave in te schakelen in het tabblad ‘Klassen’ van het Organisatievenster en het Navigatiepalet (hiervoor is een Vectorworks- Vectorworks-uitbreidingsmodule vereist).

Vectorworks werkomgevingen

Klassen hiërarchisch weergeven